maandag 8 juni 2015

High Tech Tour op 6 juni: mooi initiatief!

Op zaterdag 6 juni werd – in het kader van de Dutch Technology Week – voor de eerste keer een ‘High Tech Tour’ georganiseerd voor medewerkers van onderwijsinstellingen in de Brainportregio. De tour werd georganiseerd door Brainport Development en had tot doel docenten en schoolleiders in contact te brengen met ‘high tech-bedrijven’en de technologische ontwikkelingen in de Brainportregio. 

Er waren vertegenwoordigers van (minimaal) zes VO-scholen (Heerbeeck College, Jan van Brabant College, Lorentz Casimir Lyceum, Van Maerlant Lyceum, Frits Philips Lyceum, Strabrecht College) maar er waren ook collega’s van het primair onderwijs en Fontys. Een bont gezelschap dat een dag lang met een bus werd rondgereden van de ene naar de andere ‘hotspot’.

We begonnen met een bezoek aan Philips Lighting op op de High Tech Campus. Daarna leidde de tocht ons nog naar Helmond en naar het bedrijventerrein in Hapert. We hebben in een paar uur heel veel inspirerende indrukken opgedaan: van de vele toepassingen van LED-licht (Eindhoven) tot ‘slimme software voor auto’s die de kans op ongelukken en files minimaliseert’(Helmond) en hypermoderne, diervriendelijke broedsystemen voor de pluimveesector (Hapert). Voor het onderwijs lagen de toepassingsmogelijkheden voor het oprapen, en wat we (opnieuw!) merkten, is dat het bedrijfsleven heel graag de verbinding met het onderwijs wil maken.

Een mooi neveneffect van de High Tech Tour was het contact dat docenten van de diverse scholen met elkaar hadden tijdens de tour. Want: ook daar liggen kansen. De scholen kunnen veel van elkaar opsteken bij het ontwikkelen van Brainportonderwijs. Hopelijk komt er ook in 2016 weer een High Tech Tour voor de onderwijsinstellingen. Nu alvast van harte aanbevolen!

Leenderd Van Der Deijl
Directeur Strabrecht College

Geen opmerkingen:

Een reactie posten